maanantai 31. tammikuuta 2011

Riemukas vapaapäivä

Kirja: Günter Grass: Peltirumpu

Luennoitsija on sairaana, joten kyyhötän kotona väsyneenä viikonlopun jäljiltä. Olin perjantain, lauantain ja sunnuntaina kansalaisopiston belgialaisen kirjansidonnan kurssilla, ja nyt olen virallisesti rakastunut. Mikäs sen parempaa kirjanörtille, kuin omien kirjojen tekeminen. Lisäksi paperin ja pahvin kanssa puuhastelu on ihan suunnattoman hauskaa - ehkä on hyvä saada vähän taukoa lankamaailmaan. Eilen sain ensimmäisen kirjan valmiiksi, tänään toisen.
Ekan kirjan päällystin Jane Austenin Pride and Prejudicen pokkariversion sivuilla. Päälle tuli vielä lakka, ettei muste liikaa leviäisi ja paperi kestäisi. Kokonaisuudesta tuli jotenkin häslätyn näköinen, mutta eiköhän sitä johonkin voi käyttää. Kansien päällystämisen ja vihkojen valmistamisen jälkeen kannet kasattiin, minkä jälkeen vihkot ommeltiin niihin kiinni.Kakkoskirjan kannet tein jostain kirjaston poistomyynnistä löydetyn H. C. Andersenin Villijoutsenten kansista. Näitä en lakannut, vaan päällystin renessanssivahalla, joka oli aika ihmeellistä tavaraa.Vielä olisi kauhea määrä materiaalia ainakin neljää pikkukirjaa varten ja haluttaisi tehdä myös itse skräppäysalbumi.

Kun kerran oli kamera kädessä, näpsytin sitten kuvat kolmesta näillä näkymin ikuisuusprojektista, koska en jaksa keskittyä vain yhteen asiaan.


Nallen Marjaretkestä tulee jonkun lajikkeen pipo, jonka kaveriksi ajattelin tehdä kynsikkäät. Olisi hyvä saada tämä valmiiksi esim. ennen kesäkuuta.Tästä pitäisi tulla superlämmin ja superpehmeä luisteluhuivi 8-9 puikoilla. Tälläkin siis olisi vähän kiire, ellen halua siirtyä rullaluisteluun. Näin ison neuleen tekeminen on muuten eri hyvää itseterapiaa jostain syystä.Tämä sukkapari on ollut kesken varmaan lokakuusta asti. Tuo valmis kappalekin on liian pitkä kärjestä, pitäisi purkaa sitä vähän ja päätellä aiemmin, että mahtuisivat kenkiin sisälle.

Nyt on kauhean vaikea päättää, mistä jatkaisin. Tekisi mieli vaan pakertaa noiden kirjojen kimpussa, mutta olisi sitä maailmassa muutakin. Kuulemma. Epäilen vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti