tiistai 24. marraskuuta 2009

Tiistaiaamun uutuusneuroosi

Musiikki: Björk
Kirja: Khaled Hosseini - Tuhat loistavaa aurinkoa


Välillä olen suorastaan riemastunut siitä, mistä kaikesta voin saada ahdistus- ja stressikohtauksia. Tämän aamun ongelmana on kirja, kirjasto ja gradu: sain yliopiston kirjastosta erääntymisilmoituksen ja yksi kirjoista olikin varattu! Ei sinänsä ihme, koska kirja on ollut minulla lainassa muistaakseni noin vuoden, alkaen siitä, kun tilasin sen kirjastolle. Ehkä siis luonnollista, että muutkin Margaret Atwoodista kiinnostuneet haluaisivat lukea teoksen.

Huomattuani varauksen keuhkoputkessa alkoi puristaa: nyt joku muu saa kirjani! Ei se muille kuulu. Eikä aihe liioin. Haluan pitää aiheeni ominani, samoin kirjani ja musiikkini ja elokuvani ja kaiken. Lienee jotain abstaktia materialismia. Ja mitä jos joku muu nyt uusii sitä vuoden ajan ja minulle sanotaan että hei, et saa lainata kirjaa enää, kun kerta omit sen jo vuodeksi. (Niin, aika epätodennäköistä, mutta sano se neurooseilleni.)

Ajattelin silti olla reipas ja rohkea ja viedä kirjan kirjastoon. Ei kai neuroosit isojen sakkojen arvoisia ole kuitenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti