perjantai 19. maaliskuuta 2010

Työstöyrityksiä sängyn pohjalta

Kirja: Sylvia Plathin päiväkirjat

Aloitin kevään vieton aivan liian aikaisin. Seurauksena järjetön flunssa. Teetä tulee jo korvista, aivoja särkee ja kurkku on täynnä hiekkapaperia eikä ilma kulje kunnolla. Olen liian laiska mennäkseni lääkäriin.

Viihtyminen on kuitenkin yllättävän helppoa. Olen lukenut mielettömästi, lähinnä Sylvia Plathin päiväkirjoja. Teksti todella vaikuttaa. (Tosin ongelmana on se, etten voi ajatella enää koskaan ketään Sylvia-nimistä kovin vakavasti. Vaarin kanssa samassa huoneessa sairaalassa oli mies, joka alkoi yhtäkkiä huutaa: "Sylvia! Sylvia tule juttelemaan minulle! Sylvia! Olet ollut naisystäväni jo 24 vuotta! Tule juttelemaan!") Kun olen ollut liian väsynyt lukemaan, olen katsonut Gilmore Girlsiä ja näpertänyt kaulahuivia äitienpäivälahjaksi. Tänään yritän saada sen valmiiksi, että pääsen suunnittelemaan kukkaköynnöstä Neulotaan kevät -tapahtumaan ja jatkamaan kukkakynsikkäitäni.
Tänään olen ollut jopa aikaansaava. Laitoin kauhean määrän levymyynti-ilmoituksia huuto.netiin. Pakko päästä tavarasta eroon ja toisaalta saada myös lisää rahaa. Pidän peukkuja, että ihmiset ovat ostotuulella (ja kaipaavat juuri sitä musiikkia, josta haluan päästä eroon).

Nyt kömmin takaisin tuonne vilttien ja vällyjen väliin ja pistän Gilmoren pimatsut pyörimään. Jos saisin vaikka tänä viikonloppuna loppuun tuon huivin ja puoliväliin neulegraffitiköynnöksen (laitan sen Paviljongin ja Matkakeskuksen välisen portaikon kaiteeseen, eli se saa olla aika monta metriä pitkä) ja alkuun uudet housut, olisin riemuissani.

Ja huomio, kolme viikkoa Kyprokseen.

2 kommenttia:

  1. Mikäää on tuo ihana huivimalli? Ja mistä langasta se syntyy?

    VastaaPoista
  2. Se on kolmiosovellus Novitan pitsikukkahuivista, joka oikeasti olisi pitkulainen. Ja lanka on Rose Mohairia. Tuo kukankiepautushärveli on ihmeellinen!

    VastaaPoista